top of page

Hvor mye koster det å pusse opp et bad?

Som alt annet avhenger det av størrelse, standard og en del andre faktorer. Men stort sett havner prisen på mellom 350 000 - 600 000kr. Dette gjelder de fleste bad med normal størrelse og normal standard.


Man bør tenke at et bad skal ha en levetid på minimum 20-30 år. Det er derfor viktig å velge holdbare produkter og løsninger, slik at man slipper å fornye oftere enn nødvendig. Dette er med på å dele kostnaden på oppussingen over flest mulige år.


Når badet i en bolig skal pusses opp så er dette en relativt stor operasjon. Du skal ha 5-6 håndverksfag jobbende i boligen din over flere uker. Mange avgjørelser skal tas og mange håndverkere skal koordineres med presisjon for at prosessen skal flyte så godt som mulig. Det er derfor viktig å velge en seriøs aktør! Velg en håndverker du føler du kan samarbeide med. God kommunikasjon er veldig viktig i en slik prosess! Prisen skal stort sett være lik blant seriøse aktører med papirene i orden, derfor er det magefølelsen som bør bestemme hvem du går for.


Prisen på et bad med baderomsplater og et bad med fliser er nesten den samme. De fleste velger derfor bad med fliser i dag. Velger du bad med fliser kan du også føle deg tryggere på at badet er tett. Spesielt ved dusjing rett på vegg overflaten.


Hvis røropplegget er gammelt og består av kobber og/eller støpejern bør alt av rør byttes så langt det er forsvarlig. Å skulle spare noen tusenlapper på å droppe dette kan ende med å bli en stor ekstrakostnad i nærmeste framtid. Det er viktig at ting gjøres skikkelig!


Velg fliser fra en leverandør som selger kvalitet. Ikke kjøp billige fliser. Disse er ofte av dårlig kvalitet og resultatet blir ikke bra. Nok en gang kan det å skulle spare noen tusenlapper føre til irritasjon og ekstrakostnader lenge før badet ditt har nådd forventet levetid.


En rød tråd er å velge en aktør som leverer kvalitet. Kvalitet i planleggingen, kvalitet i det enkelte arbeidet, men også kvalitet i koordinering og i prosessen generelt. Ikke velg en aktør du føler deg usikker på for å spare 10% av totalsummen. Det kan du fort komme til å angre på.


Det er snekkeren som sitter tettest på prosessen når et bad pusses opp, derfor er det naturlig at han står for totalentreprisen. Snekkeren er på plass fra dag en, og han er deltagende underveis i hele prosessen. Det er ofte snekkeren som har kontakt med kundene fra dag til dag, og han holder også kontakten med rørlegger, flislegger, elektriker osv. For at resultatet skal bli så bra som mulig, er det viktig å være tilstede når avgjørelser skal tas! Ikke alt kan tas over telefon eller mail.


BS Byggservice - Snekker Lillehammer

bottom of page